Een van de populairste gadgets die men tegenwoordig bezit, is bij uitstek de smartphone. De mogelijkheden met een smartphone zijn ongekend. Eigenlijk is het een mobiel, computer, agenda, vriendenboek, bank en navigatie ineen. Het is haast niet voor te stellen om verder te leven zonder smartphone. Het maandbedrag van een telefoon abonnement met mobiel toestel kunnen we daarentegen wel gemakkelijk de wereld uit wensen, want soms kunnen die rekening torenhoog zijn! Maar wist jij dat er een manier is, om een heleboel geld over te houden met een prepaid simkaart? Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Wat is een prepaid simkaart?

Wellicht ken je de prepaid simkaarten van vroeger nog wel. Je betaalde van tevoren het beltegoed naar wens, waar je zo lang over kon doen als je zelf wilde. Als je het beltegoed had opgemaakt, kon je deze simpelweg weer opwaarderen. Voor een prepaid simkaart maakt het niet uit hoe vaak en wanneer je dat doet.

Er zijn verschillende soorten prepaid simkaarten waar je uit kunt kiezen: een standaard prepaid simkaart of prepaid met internet. Wanneer jij een smartphone bezit, heb je de laatste variant nodig. Anders heb je alleen toegang tot het internet via de WiFi.

Er bestaat ook een prepaid simkaart dat wel op basis is van een abonnement. We noemen dit een Sim Only abonnement. Met een Sim Only abonnement, profiteer jij van de lage lasten maar hoef je niet continu jouw beltegoed op te waarderen. Dit wordt dan automatisch voor je gedaan.

Een voordeel van een prepaid simkaart is dat je zelf controle neemt over het bedrag en het verbruik van telefonie, in tegenstelling tot de vaste bundels van abonnementen. Daarbij bespaar je ook op de maandelijkse lasten, omdat je er geen toestel bij hoeft af te lossen. Wil jij toch graag een nieuw toestel? Overweeg dan om deze los aan te schaffen. Je bent dan goedkoper uit, dan wanneer je een toestel moet aflossen met rente.