Interieur

Hier moet je opletten als je op zoek bent naar goedkoop gas en stroom

By 11 december 2019 No Comments

In Nederland zijn veel huishoudens het afgelopen jaar overgestapt naar een andere energieleverancier. Consumenten letten letten tegenwoordig niet alleen meer op goedkoop gas en stroom. Aspecten, zoals duurzaamheid, beginnen steeds belangrijker voor de Nederlandse consument. Maar waar moet je nog meer op letten als je overstapt naar energieleverancier? In deze blog geven we je een aantal tips waar je op moet letten. 

Lagere prijs

De belangrijkste voordeel waarom men overstapt naar een andere energieleverancier is een lagere prijs. Door middel van een welkomstpremie of lagere leveringskosten kan je dus jaarlijks een leuk bedrag besparen. Goedkoop gas en stroom is dus voor veel Nederlanders een belangrijke reden om over te stappen. Wil je zelf groene stroom opwekken? Zelf zonnepanelen plaatsen biedt mogelijk een uitweg!

Verschillende welkomstcadeaus

Naast het verschil in prijs spelen welkomstcadeaus een belangrijke rol tijdens het overstappen. Tablets, diverse cadeaubonnen, game consoles, toegangskaarten en zelfs reiskoffers worden tegenwoordig steeds vaker cadeau gedaan wanneer je overstapt naar een nieuwe energiebedrijf. Overstappen wordt nu extra leuk!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is nieuwe levensstijl aan het worden. Duurzaam eten, duurzame kleding en ook duurzaam energie wordt steeds vaak gekozen. De laatste tijd is duurzaamheid volop in het nieuws vanwege de stikstof crisis. Groene energie biedt gelukkig een oplossing. Een leverancier van groene stroom haalt zijn energie uit onuitputbare bronnen, zoals wind, zon en/of biomassa. Tijdens het produceren van groene stroom wordt de natuur niet onnodig belast. 

Innovatieve oplossing

Steed meer leveranciers komen met innovatieve oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan smart home. Zo kan jij door middel van een app op afstand je verwarming aan of uit doet. Dat is lekker thuiskomen als het buiten koud en nat is. Of als je al in bed ligt en niet naar je thermostaat wilt gaan lopen. Handig!

 

Bij het overstappen naar een energiebedrijf wordt tegenwoordig niet alleen maar op goedkoop gas en stroom gelet. Redenen, zoals een leuke welkomstcadeau en duurzaamheid, worden steeds belangrijker.