Ben je op zoek naar een goedkope prepaid? Het is goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Tegenwoordig heb je ontzettend veel mobiele aanbieders, die de reclames met de ‘goedkoopste’ aanbiedingen laten zien. Maar zijn die aanbiedingen daadwerkelijk aantrekkelijk?

Of je nu een prepaid of een sim only hebt; in dit artikel lees je hoe je de telefoonkosten zo laag mogelijk houdt.

Tip 1: let op je eigen verbruik!

Ten eerste is het goed om naar je eigen verbruik te kijken. Hoe lang bel je maandelijks? En hoeveel data verbruik je? Door je verbruik van de laatste drie maanden in te zien krijg je al een goed beeld van wat je per maand nodig hebt.

Het is mogelijk om je verbruik zo laag mogelijk te houden. Gebruik bijvoorbeeld zo veel mogelijk wifi. Dat is immers gratis!

Wil je toch mobiele data gebruiken? Sluit dan zoveel mogelijk apps die op de achtergrond actief zijn. Met name Facebook, Twitter en andere social media verbruiken heel veel data!

Ook is het slim om je verbruik bij te houden. Veel providers hebben een eigen app, waardoor je snel weet hoeveel je nog kan verbruiken. Je hebt apps als Data Usage, die precies laten zien hoeveel je verbruikt.

Tip 2: gebruik een vergelijkingstool

Ten tweede is het aan te raden om een vergelijker te gebruiken. Vul hoeveel belminuten, sms’jes en data je wilt gebruiken en je krijgt de goedkoopste providers voor jouw situatie te zien.

Kijk wel verder dan de laagste prijs. Zo is het handig om te weten hoeveel aansluitkosten je moet betalen, wat de bijkomende kosten zijn als je buiten je bundel valt en is het handig om te weten of je bij vragen goed geholpen wordt.

Tip 3: ga nooit buiten je bundel

Tot slot: ga nooit buiten je bundel bellen, sms’en of internetten. De bijkomende kosten kunnen behoorlijk oplopen. Kies altijd voor een data- of bellimiet. Zo krijg je meer controle over je kosten!