Algemeen

Goedkope catering door slim te vergelijken

By 26 juni 2019 No Comments

We weten allemaal dat catering zeker niet goedkoop is. Het maken van lekker eten kost nu eenmaal veel tijd en dus geld. Ook maakt de kwaliteit en dus vaak de prijs van de ingredi├źnten natuurlijk een behoorlijk verschil. Toch zijn er manieren om je cateringkosten nog wat omlaag te schroeven zonder dat de kwaliteit hieronder moet lijden.

Vraag meerdere offertes op

In elke stad en zelfs in elk dorp zijn er meerdere catering partijen te vinden. Als je vroeger goed op hebt gelet tijdens de lessen economie dan weet je dat de prijs voor een groot deel bepaald wordt door vraag en aanbod. Doordat er meerdere catering partijen zijn is het aanbod groter en zal de prijs dus waarschijnlijk lager worden. Door bij meerdere cateraars een offerte op te vragen kun je de goedkoopste cateraar kiezen. Je moet wel op blijven letten dat je appels met appels blijft vergelijken. Als de kwaliteit en service per partij heel verschillend zijn dan is het moeilijk om deze cateraars eerlijk met elkaar te vergelijken.

Ga shoppen op internet

Cateraars hebben ook niet stilgestaan in de tijd en de meesten hebben dan ook de laatste jaren mooie websites laten maken. Door een simpele online zoektocht te beginnen kun je veel aanbieders met elkaar te vergelijken en daarmee je eigen onderhandelingsposite versterken. Veel catering partijen maken gebruik van een online foodbook waar het aantal benodigde gasten, de prijs en het recept staan vermeld. Bijvoorbeeld bij kookevenementen of bij catering Zuthpen. Als je een mooi overzicht hebt van meerdere aanbieders dan kun je ook nog onderhandelen over de prijs.

Cateren naar doelgroep

Soms komt het voor dat bij bepaalde catering activiteiten veel kinderen of ouderen aanwezig zijn. Kinderen en ouderen eten natuurlijk lang niet zo veel dan de meeste volwassenen. In de offerte aanvraag kun je de vraag stellen of ze voor het aantal kinderen of ouderen wat met de prijs kunnen doen.